Gebuurten

Onze buurtwerkingen

Hieronder vind je een overzicht van de huidige buurtwerkingen.

Blijkerijstraat

De naam verklapt het al. Dit gebuurt situeert zich in de Blijkerijstraat, een deel van de Turnhoutsebaan en een deel van de Dorpsplaats.

Herfstzon

Een recent opgerichte buurtwerking die draait om de nieuwe verkaveling op de site van het oude rusthuis in Oostmalle. De straat werd hier dan ook naar vernoemd, namelijk 'Herfstzon'.

Kwaadeinde

Gelegen in de straten Kwaadeinde, De Zwaantjes en Emiel Van Hemeldonckstraat. Ontstaan in 1985 na een berucht meiboomfeestje daar.

Meer'r'akkers

Nog een recent opgerichte buurtwerking gelegen in de verkaveling van de Goudveillaan en omliggende straten. 

Schildeken

't Schildeken is een buurtwerking bestaande uit de straten gelegen in de driehoek Hoogstraatsebaan, Slachterijstraat en Sint-Lenaartsebaan.

Elk jaar zetten zij een kerststal ter hoogte van het standbeeld van de paapgooier in De Speelhoven.

Veenhoek

Ontstaan tijdens een vergadering 'tussen pot en pint' in Den Dobbele Pater in 2005. De straten Aardekensweg, Eertbolweg, Ernest Claesstraat, Hendrick Consciencestraat, Frans Van Gielstraat, Merksplassebaan, Pastoor Minnestraat en een deel van de Talondreef maken deel uit van dit gebuurt.

Goet Eynd

Gelegen aan het Marcelloplein zijn zij al jaren een vaste waarde op onze activiteiten. Gekend van hun overheerlijke barbecue en rijstpap tijdens de Gordel.

In den IXden Saligheyt

Het kleinste gebuurt van Oostmalle, maar daarom niet minder gezellig! Vernoemd naar het 8-zaligenheden pad dat passeert in dit gebuurt. Hun rusthuisje op de splitsing Talondreef - Lange Dreef is welgekend!

Lollepotters

Een van de bekendste gebuurten in Oostmalle. Gekend van hun jaarlijkse mini-triatlon en een vaste waarde tijdens de Oostmalse Gordel. Dit gebuurt situeert zich voornamelijk in de straten tussen de Turnhoutsebaan en de Lierselei.

Molenwind

Buurtwerking ontstaan uit de samenvoeging van 2 vroegere buurtwerkingen. Enerzijds Moleneind, verwijzend naar de molen die vroeger aan de Molendreef stond, en anderzijds Vierwinden, vernoemd naar het speeltuig in de vroegere speeltuin 'De Vier Winden'.

Schrobbershoek

Gekend van hun spek en eieren met de gordel en natuurlijk van hun volksspelen op de zondag na de kermis.

Het gebuurt bestaat uit de Lierselei en de zijstraten van deze gewestweg.

Wolfskapel

In de straten gelegen in de hoek tussen de Antwerpsesteenweg en de Sint-Lenaartsebaan bevindt zich het gebuurt 'Wolfskapel'. De naam komt van het oudste gebouw van Oostmalle, zijnde de Wolfskapel. Reeds in 1505 werd er al verwezen naar dit gebouw.